dissabte, 2 d’abril del 2011

CARTA DE L’ASSEMBLEA DE JOVES D’ALGEMESÍ ALS PARTITS POLÍTICS


                En les últimes setmanes alguns partits polítics d’Algemesí s’han adreçat a l’Assemblea de Joves d’Algemesí demanant-nos quina era la nostra visió sobre la nostra ciutat i convidant-nos a aportar idees suposem per a millorar-la. Des de l’Assemblea de Joves d’Algemesí - AJA, hem decidit respondre a la crida que se’ns feia des de diferents partits polítics, però esperem que no siga una falsa maniobra política i que les aportacions de l’AJA siguen igual d’importants tant en període electoral com al llarg de tota la legislatura, amb independència dels resultats de les eleccions. Així que, després d’un exercici d’anàlisi i de reflexió l’AJA demanem:
                Tant al partit o partits que finalment formen govern com als qui aconseguisquen representació en l’Ajuntament volem que tinguen un comportament exemplar d’acord amb el càrrec pel qual han sigut escollits, i si algun valor ha de regir el seu pas pel consistori que siga l’honestedat. No volem polítics que entenguen la política com un espai per a fer negocis, sinó com una vocació de servei al conjunt de la ciutadania.
                Malauradament el valencià, les nostres costums, la nostra cultura i les nostres singularitats com a poble estan sent violades de forma sistemàtica des de tres segles ençà. Demanem que es prenguen les mesures oportunes per capgirar aquesta situació, i amb major insistència que es conserve i es potencie el valencià en tots els àmbits d’ús i les costums pròpies del nostre poble.A hores d’ara, els Bous que sempre ens han venut com la festa més popular no és ben bé així. No exagerem quan diguem que els majors beneficiats d’aquesta són els abonats als distints cadafals, obviant els vora 28.000 algemesinencs i algemesinenques que no caben a la plaça. És per això, que ens agradaria tindre unes festes obertes i participatives a tot el poble perquè siguen realment populars.
                També creiem convenient la creació d’un espai, allò que en diuen recinte firal, on poder realitzar diferents activitats musicals i artístiques. Respectant els veïns i, al mateix temps, que tinga una bona accesibilitat. Un espai que oferisca més diversitat d’activitats durant les principals festes del poble amb propostes interessants i viables, per així ampliar els diferents tipus d’oci i on tothom es puga sentir part de la festa.
                A Algemesí tenim un paisatge agrari fruit d’anys de treball dels nostres llauradors, i dins d’aquest cosmos encara tenim la sort de poder trobar algunes zones verdes que no han sigut víctimes de l’especulació urbanística. Per açò demanem la recuperació, conservació i promoció de les zones verdes del nostre terme.
                Continuant amb el vessant ecologista, us encoratgem a fer una aposta decidida per la bicicleta, augmentant la xarxa de carrils bici per connectar el nostre poble amb el terme i altres pobles de la Ribera i promocionar el reciclatge, concretament, el de paper-cartró.
                Les passades eleccions tots els partits es van omplir la boca amb promeses per als joves d’Algemesí que finalment no s’han complit. Un dels problemes més greus que tenim és aconseguir emancipar-nos de les cases dels nostres pares, i aquesta dificultat hem d’afegir l’agreujant de la crisi originada pel sistema capitalista, amb el qual resulta gairebé impossible l’emancipació dels joves. Volem que l’Ajuntament promocione l’emancipació del jovent, creant un punt d’informació on poder dirigir-se per assesorar-se sobre les diferents opcions d’habitatge. Posar en marxa programes d’ajuda, assitència i supervisió per part de l’Ajuntament tant pel llogater com pel jove que vol llogar, per tal d’assegurar que el procés de lloguer done confiança i protecció a ambdós parts. Demanem que el consistori intervinga en els casos de llars deshabitades durant molts anys, per a tractar de donar eixida ja siga com a lloguer, venda o lloguer amb opció a venda.
                En el plànol de treball cal una vertadera activació del sistema ‘salari jove’, ofertant places d’acord amb la proporció del nous professional joves que vivim a Algemesí. Com també la revisió, millora i agilització del sistema d’ajudes als nous emprenedors; augmentar la possibilitat de realitzar pràctiques a l’Ajuntament, i tractar de promocionar i contractar  empreses del nostre poble, seguint un sistema de rotació per tal d’impedir concessions sempre als mateixos negocis.
                Demanem augmentar el servei de beques municipal a tots els nivells educatius i per a tothom, i que es tracten tots els centres públics per igual, millorar les instal·lacions públiques, crear un espai d’estudi que estiga obert tot l’any amb un horari ampli (24h durant el període d’examens) amb un bon accés a internet i a revistes digitals de divulgació científica, així com augmentar l’horari de la biblioteca pública.

                ASSEMBLEA DE JOVES D’ALGEMESÍ
Febrer de 2011